Toluna Spotlight : uskovat vs ateismi ?

Olemme valinneet viimeisimmän Spotlight-voittajamme! Tällä kertaa palkinto menee jäsenelle SinVizious, jonka Puheenaihe uskovat vs. ateismi? herätti paljon keskustelua.

SinVizious muotoili kysymyksensä näin:

Radiossa oli viimeaikoina käsittelyä siitä millainen ihminen ajattelee loogisemmin ja fiksummin asioita? Kumpi tekee tehokkaammin päätöksiä, jotka johtavat oikeisiin ratkaisuihin. Itse en tähän tiedä vastausta ja asiasta on monenkaltaisia mielipiteitä.

uskonto vs ateismi

Jäsenet vastasivat mm. seuraavilla mielipiteillä:

Uskovilla ihmisillä saattaa olla suurempi tarve selittää ”selittämättömiä” asioita sisäisen rauhan saavuttamiseksi kuin ateisteilla tai muilla, eikä tämä tarkoita sitä etteikö uskova voi etsiä muita vastauksia elämän mysteereihin kuin Jumala. Tiedemieskin voi olla uskovainen!

Minun mielipiteeni on, että uskovaiset voivat uskonnon varjolla jäädä pois vastuusta. … Ateistina otan vastuun asiasta ja pohdin sopivia tekoja tilanteen korjaamiseksi ja teen ne. Uskovainen pääsee helpommalla.

…kuvittelisin että ihminen joka ei ole sidottu mihinkään uskontoon ajattelee yleensä vapaammin ja avarakatseisemmin. Uskova ihminen peilaa tavallisesti asian kuin asian uskonnon lähtökohdista katsoen ja se ei voi olla vaikuttamatta päättelykykyyn.

Onnittelut Sin Vizious! Saat tilillesi ensi kuun puolella 5000 pistettä.

Näkemisiin pian sivustolla,

t: Toluna-Tiimi

Advertisement
%d bloggaajaa tykkää tästä: