Netiketti

Netiketti on Wikipedian mukaan ”…leikillinen nimitys tietoverkon (sähköposti, www, uutisryhmät) käyttöä koskeville epävirallisille sopivaisuussäännöille.

Toisin sanoin Netiketti on kokoelma sääntöjä ja asetuksia, jotka on suunnattu takaamaan ystävällinen ja kohtelias internet-ympäristö kaikille käyttäjille. Koska internet itse on jatkuvassa muutostilassa ja se kasvaa ja kehittyy jatkuvasti sekä koonsa, että teknisten kykyjensä osalta Netikettisääntöjen täytyy muuttua ja päivittyä myös jatkuvasti. Yksi sääntö on kuitenkin pysynyt samana:

Vältä kirjoittamasta sisältöä AINOASTAAN ISOIN KIRJAIMIN, mikä vastaa huutamista

Pyydämme Toluna-yhteisöämme siis varmistamaan, että heidän luomansa aiheet, pikakyselyt ja mielipiteet eivät ole kirjoitettu ainoastaan isoin kirjaimin. Haluamme myös muistuttaa jäseniämme Tolunan valvontasäännöistä, jotka löytyvät myös Tutoriaalistamme:

Pikakyselyt, aiheet ja mielipiteet, jotka on kirjoitettu ainoastaan isoin kirjaimin tullaan poistamaan sivustolta.

Pikakyselyt, aiheet ja mielipiteet, joita ei ole luokiteltu oikein tullaan poistamaan sivustolta.

Pikakyselyt, aiheet ja mielipiteet, jotka on kirjoitettu yhdellä kielellä, mutta merkitty toisella ja mielipiteet, jotka on kirjoitettu väärällä kielellä (esimerkiksi ruotsinkieliset mielipiteet suomenkieliseen aiheeseen) tullaan poistamaan sivustolta.

Nähdään pian Toluna-sivustolla,

Avner & Toluna-tiimi

Advertisement
%d bloggaajaa tykkää tästä: